#JOMRAYA – Rumah Terbuka

Alhamdulillah, tiap tahun kalau ada rezeki lebih pasti takkan lupa menjamu sanak saudara dan kawan-kawan terdekat untuk Rumah Terbuka. Tahun ni sekali lagi dapat menganjurkan aktiviti setahun sekali ni. Dapatla juga menghimpunkan sanak saudara dan teman teman yang lama tak jumpa.

Hahahah jemputan sudah pun diedarkan sekitar seminggu sebelum tarikh rasmi. Alhamdulilah ramai yang bagi respon nak hadir so macam dah pandai bajetlah nak masak untuk berapa ramai nanti. Ni Haaa contoh Kad Jemputan yang dihantar melalui whatsapp. Kelasss kan hahahah

IMG_1627

Sehari sebelum pula sibuk la melakukan segala persiapan memotong bawang bagai dan tak lupa juga membakar kek yang memnag first time buat =) Nasib jadi. Kek yang tersedia di hidang haritu ialah Kek Coklat Kukus, Kek Marble dan Kek Pelangi. Bersilat juga la di dapur nak menyiapkan kek kek ni.

 

Ke-esokan hari bermulakah sesi rewang didapur hahahahaha antara menu menu yang sempat disiapkan:

IMG_1830
Aglio -Olio

 

 

 

Alhamdulillah ramai yang hadir pada hari tersebut. makanan pon habis semuanya. Rezeki semua yang datang hari tu.

IMG_1834
Tetamu Paling Awal
IMG_1863
Geng Zumba
IMG_1843
GENG BBK GURLS
IMG_1837
KAK HUSNA DAN KELUARGA
IMG_1839
LUKMAN DAN TEMANĀ 
IMG_1859
SEPUPU MAKĀ 
IMG_1858
CIKGU AKA MAK SEDARA sempat ambik gambar =)

Thank you semua yang datang! Penat tapi puas hahahahahahah. Insyallah next year kita buat lagi ya. bye #KitaSamaSamaKongsi