KAWAN SAMPAI BILA BILA PUN KAWAN

Tetibe minggu lepas hari Ahad tak tau nak buat apa yelaaa mana taknya pukul 3pagi dah sampai KL dari Kulim bajet bajet kul 6 sampai tapi bas yang aku naik tu hahahaahah serammm laju gile bahahaha.. Nasib tak ….

Rutin kebiasaan aku kalau hujung minggu mesti Zumba tapi dek kerana mengantuk dan kira kira injured lepas Sp Half Marathon tu aku skip je laa session haritu. Then tak de buat apa duk stalk laa insta story kawan kawan tetibe ade seorang hamba allah ni komen balik wei jom jumpa nak lunch .. Hahahaha

IMG_5711[1]

kebetulan aku memang lama tak jumpa die ni so aku pun just setuju je dah alang alang aku roger jugak kawan aku sorang ni yang memang satu geng jugak dulu dengan kami masa kerja kat primework studio . So masing-masing decide nak keluar lunch di Avenue K. Haaa sebut pasal Avenue K ni aku memang lama dah teringin nak makan Dolly Dim Sum kat bawah tu cuma bila ajak yang lain asik tak free jaa so kebetulan kat situ yang dekat dan xcrowded so kami jumpa kat situ ja.

Okai selingan sikit #Ootd masa ini aku pakai baju dari Melbourne yang aku beli baju putih polos dengan Jaket yang aku tampal patch #Route66 jaket ni aku beli dah lama tapi tak guna guna sebab tak muat dulu hahahaha.

img_5742-e1506742672513.jpg

Aku sampai betul-betul waktu lunch lebih kurang jam 1.30 tengahari orang pon masa tu boleh tahan laa tapi xpenuh. Satu ja aku puji Avenue K walau tengh bandar orang tak ramai Boat Noodle die pun xramai pergi la try! So kawan aku sorang dah sampai terus chop tempat duduk. Masing masing first time datang and order ade ja menu tapi tak de gambar dah semua tak keruan nak order mana.

Bila semua dah order masing-masing punya selera berborak laa kami update pasal berita terkini masing masing yelaa lama tak jumpa kan. Hahahahaha Ok dalam setengah jam lepas tu satu satu meni kami sampai . Nak tahu apa yang kami order heheheh jeng jeng:

IMG_5717

IMG_5719

Komen pasal makanan:

1) Harga – Bukan nak cakap apa tapi memang ok la di caj sebegitu tapi bila tengok balik portion yang kau dapat memang berbaloi-baloi. Kira 1 pinggan boleh kongsi 2 orang. So cadangan bila korang nak order make sure berpada-pada boleh jaa datang selalu kat sini.

2) Pelayan – Mesra dan ok. Then cepat dorang serve kami, kami mintak extra spoon pin cepat je sampai .

3.) Interior memang superb habis hahahaah memang sesuai untuk bawak family kat sini. Yang nak buat #Ootd Ke foodporn memang sesuai sangat

4) Recommended menu:

*Dim Sum - Siew MaiĀ 

* Prawn Chee Chong Fun

* Crispy Egg Noodle

*Iced Sea Coconut

Ok habis cerita ni. Kami decide nak pi pavilion maklum laa aku pun bukan selalu turun KL City ni better duk umah kan bahahah. Yang sorang ni duk gigih nak cari Lipstick kat DUCK yang VIVY YUSOFF punya tu. Bila dah dapat lipstick tu kami ke Fashion Vallet pulak tengok tengok lepastu terperasan laa satu kata kata hikhmt ni terus posing di situ.

IMG_5803
‘… I’m not A Shopaholic, I’m just helping the economy…”

Lepas dah puas jamu mata kami decide nak Hi Tea di food republic di PAVI ja haahaha menu nya? mula mula sorang ni nak makan Ice Cream tapi tak jumpa pulak then nampak pulak taufufa dan cakoi terus decide beli dan makan kat situ.

Then Cadangnya nak pergi makan nasi lemak tapi memandangkan kenyang dah so kami postpone makan session ni lain kali hahahahaha, So nekad nak balik . Sebelum balik kami abadikan kenangan dengan mengambil gamabr bersama, Bahahahah cerita di sebalik gamba ini, tiada jurukamera hanya props yang di gunakan ialah kotak kasut dan kasut serta kamera self time taraaaaa.

 

#KitaSamaSamaKongsi