LARIAN PERTAMA 2018

#BalingBelakang

Macam tak percaya rupanya-rupanya lebih 10 acara larian aku dah join tahun 2017, bermula dengan 5km sampai 12Km aku masuk, Mula-mula tu memang laa tak biasa sangat tapi lama kelamaan jadi macam satu kemestian untuk masuk program ni sebulan sekali. Ye laa aku berlari pon bukan sebab nak bersaing dengan mana-mana orang cuma bersaing untuk kesihatan dan juga memuaskan nafsu sendiri hahahahah. Ni aku recap sikit acara run 2017 yang aku masuk:

January : Malam Tahun Baru – E-Curve Fun Run – 5km, Shine Resolution Run 5km

February : Melaka Balloon Run, 5Km

March : Alor Star Half Marathon, 5km

April : Chow Kit Run, 6km

May : Standard Charted, 5Km

June: Puasa Uolssss

July : The Running Diva, 10km

August : IJM SEREMBAN RUN, 10km

Sept : Sg Petani Half MArathon, 12km

Okt : HSN2017, 10km

Nov : Peach Run : Batal ,10km

Dec: Jakel Run, 10km

IMG_2929

 

TWINCITY MARATHON 2018

Agak payah juga nak decide RUN mana aku nak join sempen atahun baru ini, hurm tapi bila tengok tengok route yang sedia ada aku macam berkenan dekat route jalan ni dekat area cyberjaya, memang tak pernah sampai pon sana tulaa rasa nak menCUBAkan diri untuk amek RUN ni. Untuk permulaan tahun ni aku terus amek 12km punya kategori ahhahaha alang alang nak mencabarkan diri.

IMG_2857

Event pagi itu peserta 12km akan dilepaskan jam 6.30 pagi, so ni kiranya first time jugak la aku berlari kat sekitar cyberjaya ni hahahaha. Laluan kali ini tak begitu sukar memamng tak dela daki bukit bagai semua jalan ok bagio aku so memamng yang kaki lari laju mmg akan cepat habis laa. Banyak juga Water Stop kat larian ni dan paling menarik  hahaha tetibe ade aiskrim pop dorang bagi hahahaha weii tetibe teringat momen budak budak hahahaha. Tapi tulaa sebab dah ramai and very limited memang tak dapat laa asikrim tu.

IMG_2861

Aku sampai di garis penamat lebih kurang jam 8.15 hahaha result die nanti aku kongsikan ahhaahah. Habis la basah lenjun semua segalanya yang aku pakai ni. Nasib baik Dashing punya semburan Deodorant and minyak wangi membantu aku berasa selesa walaupun dalam keadaan berpeluh.

CD5C7BE8-F99C-4E5C-A7CE-D75ED0D7FEA6
DASHING NYATA MEMBERI KESELESAAN

Sampai Sampai je ambil medal dan barang-barang yang lain terus aku tengok ade satu khemah ni tengah pulun orang duk beratur. Perghh rupanya dorang beratur nak ambil bihun goreng. Weii panas panas wei bihun die. Memang terbaikk. Dah penat berlari ko makan bihun goreng pulak . Hahahah 2 kali tambah okai.. LAPAR .

IMG_2874
Terliur Tak Tengok 
IMG_2875
Terserempak Gadis Bumi Kenyalang

Aku rasa untuk event larian ni memang terbaik laa sebab apa sebab very organise, cuma bila dapat goodies beg tu alaaaa hahahha kesiann then tempat parking tu hanya tuhan yang tahu hahahhaha but ok je untuk aku. So kalau korang kat sana tu yang bawak kereta ke mana mana event larian aku galakan car pool laa ek atau naik je public transport kalau ade. Senang. HAhahah Lepas berlari ke mana pula kita ? tunggu okai.

Kata Pujangga hari ini : Jangan pernah mengalah sebab apa? Selagi kau berusaha untuk habiskan selagi tu laa kau akan kuat untuk sampai ke garisan penamat..

#Kitasamasamakongsi

FROM MALAYSIA TO MANCHESTER WITH DASHING

nVisual 1

Haaa tengok tajuk dah Gempak.. Hey!! siapa yang tak nak ke Manchester, UK? hahahahha lagi lagi kalau dapat peluang tengok favorite football club korang MAN U VS MAN City beraksi secara langsung dari seat VIP. Peluang sebigini tak kan datang selalu ok! Wow siapa dah teruja hahahah aku yang menulis ni pun dah macam berangan-angan nak ke sana. Dapat tengok football match dapata jugak macam macam peluang yang lain bila sampai di Manchester nanti.

Hadiah tak ada lah datang bergolek dengan sendirinya, apa yang korang kat luar sana kena buat? macam nak dapatkan hadiah yang menarik ni. Meh sini nak story ngan korang apa yang korang kena buat untuk dapatkan peluang ke Manchester. Senang sahaja Dashing Malaysia sekarang ade buat peraduan Jom!Lets Go Manchester dimana peraduan ini bakal berakhir pada 31 January nanti, so macam dah nak dekat dah tarikh tutup ni. Sabar-sabar jangan risau masih sempat lagi. Begini caranya kalau anda nak sertai peraduan ini:

  1. Beli mana-mana produk DASHING atau ELITE dalam suatu resit (tanpa had belian minimum), jangan campur-adukan barang korang yang lain macam boxer ke, alat makeup ke hahahahah.
  2. Kemudian ambil gambar resit tersebut dengan CLEAR maknanya nampak segala butiran, tak kesah la guna hadphone murah atau mahal.
  3. Hantar GAMBAR RESIT tersebut melalui WHATSAPP beserta Nama Penuh, No Kad Pengenalan dan Tempat Belian(Guardian, Watson, Kedai Pak Tam,) dan hantar ke +6016-9972372 Whatsapp ye bukan wechat bukan telegram

Tak paham bahasa melayu nak abang tepek sikit dalam bahasa inggeris:

*Purchase any DASHING or ELITE products in a single receipt and Whatsapp a clear photo of the full single receipt, name as per NRIC or Passport, NRIC number or Passport Number and outlet of purchase to +6016-9972373. *

Boleh jugak rujuk gambar dibawah untuk senarai produk DASHING & ELITE serta cara-cara masuk contest ini.

Visual 2

Tapi korang mesti susah kan pilih nak beli produk yang mana satu? Sebab memang barang baik punya produk DASHING & ELITE ni. Meh sini abang nak bagi cadangan apa korang beli LIMITED EDITION ini  iaitu Semburan deodorant  yang ternyata untuk lelaki aktif di luar sana pastikan anda ambil yang “ultimate Kick” yang ade logo Kelab Man-City. Haaaa Ekslusif okai. pastikan peminat Man-City kene dapatkan sebotol atau beberapa botol deodorant ni.

Bukan itu sahaja yang limited edition minyak wangi ni pon sama jugak, mengambil inspirasi warna tema kelab Man_city  juga didatangkan dengan rekabentuk yang menarik juga baunya YA Allah takut nanti awek -awek luar sana ikut balik jer, Hahahah ok la dik abang still single lagi. Untuk produk-produk diatas boleh la dapatkan di Farmasi Guardian & Watson atau di kedai-kedai yang keluarkan resit untuk membolehkan anda menyertai contest ini.

CD5C7BE8-F99C-4E5C-A7CE-D75ED0D7FEA6Pagi tadi dah alang alang aku masuk Run untuk 12km aku sembur laa Deodorant dan minyak wangi ni haaa engkau sampai habis acara dan sampi rumah tak ada bau yang kurang menyenangkan itu. hahahaha al maklum kalau kau berpeluh mesti la ko tau bau apa yang keluar hahahahahah.

E90F0B6A-B7E0-404F-AF72-E3CE51BA3095

628D6168-DB02-47F1-8DB9-E6ACF01EF8F1

 

Kalau la di takdirkan anda anda kat luar sana tu menang, korang juga akan dibawa pula ke Ikonik Stadium di sekitar Bandar Manchester antaranya National Footaball Museum (Muzium BolaSepak) ,Stadium Old Trafford , Stadium Enfield dan tak lupa pusing-pusing dalam Stadium Etihad dan juga Magical Mystery Tours woww apaa tu tak sabar pulak abang !!

Untuk maklumat lanjut serta T&C yang lebih lengkap boleh layari pautan   www.facebook.com/Dashing.my atau www.dashing.com.my