TAUHU SUMBAT BERINTIKAN AYAM OAT

Bosan kan dengan resipi tauhu sumbat yang ade kat kedai-kedai tu. Nah apa kata try yang abang nak share ni. Well resipi actually abang tengok sis Shiela Rusly update kan dalam Ig die, tapi resipi die nama Tauhu Terbalik dan berintikan udang dan lain-lain. Heheheh yang akan abang sharekan ni jenis mudah untuk dibuat dan bahan-bahan pon boleh dapat je kat ceruk peti ais rumah anda kalau ade lah.

40C225BD-ABF3-4DD9-B22E-2FE89D99FFB0
Boleh Tukar Isi Ikan Atau Udang 

Bahan Bahan.

1 Paket (9 Ketul Tauhu Kering Mee Kari) 
200gm Isi Ayam Cincang ( Guna udang pon boleh, dada ayam)
1 Batang Lobak 
1 Biji Cili Merah
1/2 Cawan Oats
Daun Sup dan Daun Bawang 
Sedikit Perasa
Sedikit Lada Hitam 

Cara-Cara.

Belahkan tauhu tadi dan terbalikan tauhu tersebut supaya menjadi seperti ibarat kelopak bunga. Bahan bahan inti tadi di gaulkan semuanya dan disumbatkan kedalam tauhu tersebut sehingga padat. Kemudian gorengkan dengan cara deep fry sehingga kekuningan. Sedia di hidang. Mudah, dan sihat kan. 

 

 

 

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

4 thoughts on “TAUHU SUMBAT BERINTIKAN AYAM OAT”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s