HARI MALAYSIA – DI PUNCAK

sphmbanner

Pelan awal pada hari Malaysia minggu lepas nak berlari di Sungai Petani sempena SP Half Marathon, namun atas sebab yang tidak dapat dielakkan event pada hari tersebut terpaksa di tunda pada 23 September ini. Ini kerana kerajaan negeri Kedah sedang berkabung selama seminggu atas kemangkatan KDYMM Sultan Kedah Darul Aman, Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah. Alfatihah.

21479952_2021608364726056_2127117883744976896_n

Malam 15 September tu aku ke Penang dengan menaiki flight, kisahnya pulak flight aku 3 kali delay, hahaha angin aku sampai penang dekat 1230 malam pisang kawan aku tunggu kat airport. Ok sampi rumah dalam 1 lebih memang tak larat terus ja la tido. Oh sempat juga plan dengan die ngan pergi hiking ke-esokan paginya.

Pagi tu lebioh kurang jam 8 pagi aku dan member aku gerak ke Bukit Mertajam atau kawasan die Choruq Tokun kat situ ade sebuah bukit yang selalu jugak orang datang hiking and memang. Waktu aku sampai situ memang banyak kereta yang duk parking tambahan ade pulak event sempena dengan Hari Sungai.

IMG_5287

Kami memulakan perjalan mendaki ke atas bukit tu lebih kurang jam 845 pagi. Pergh agak mencabar jugakla bukit ni jauh lebih mencabar daripada bukit yang bertrek kat kl ni. lepas satu jam baru sampai Check point yang orang berhenti untuk buang air dan berehat. Lepas tu kami naik semula ke atas sampai la kami jumpa open deck yang dapat lihat Empangan Mengkuang. Ya Allah cantiknya. Memang hilang penat terus nampak pemandangan kat sini.

IMG_5259

 

IMG_5258

Lebih kurang 20 minit jugak la kita orang duduk kat sini posing-posing bagai ahhahahah. Then kita orang meneruskan perjalan naik ke puncak dalam setengah jam lagi. hahahahah Penat wei !! Dah sampai puncak pose lagi la apa lagi ahahahahaha.

IMG_5261

Well dah dekat 2o minit jugak kita orang lepak rehat kat atas ni. MAsanya untuk kita turun. Naik satu hal, turun pun satu hal!! hahahahahahaha serious wei terasa urat urat ko meregang habis ahhahahaha . Sampai je kat bawah tu kita orang pun singgah singah di tapak pameran kat bawah ni.

 

So dah habis ronda aku pun balik, kat luar kawan aku tunjuk bukit yang aku naik tadi tu wowww macam tak percay aje wei aku sampai ke puncak bukit nie, Bahahahahah

#KitaSamaSamaKongsi

IMG_5389

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

One thought on “HARI MALAYSIA – DI PUNCAK”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s