RAMADAN – REZEKI YANG MEMERLUKAN

Alhamdulillah.. Bulan Ramadan ini ramai yang kedepan untuk menghulurkan sumbangan, tak kira memalui wang ringgit mahupun dari segi bantuan barangan. Aku pun sedang sibuk dengan persiapan untuk Program #ShoppingRaya anjuran HANDS . So aku dan team yang lain pun masing-masing busy.

Dalam pada itu aku sempat mengagihkan sumbangan BERAS JASMINE ni pada penerima rumah-rumah kebajikan sekitar Seremban. Alhamdulilah kerjasam dengan pihak Jasmine ini bermula daripada tahun lepas bila mana company yang aku kerja ni nak buat program BUBUR LAMBUK yaa kami masak sendiri. hahahahahah. Memang letih tapi memang berbaloi dan satu pengalaman yang baru buat kami.

Pada tahun ini aku ada usulkan nak cari lagi tajaan daripada JASMINE ini melalui seorang kenalan ini. Bila aku cakap dan tunjukan proposal yang aku buat terus die kaata ok.Alhamdulilah rezeki anak anak asnaf ini dapat bantuan. Setiap rumah asnaf ini dapat 50Kg beras.

IMG_9639
Sumbangan Kepada Adik Adik Darul Aminan
IMG_9638
Sumbangan Pada Pak Man Al Khair
IMG_9636
Sumbangan Kepada Rumah Sinar Harapan
IMG_9635
Rumah Anak- Anakku Sayang

Pada Jumaat lepas aku dan officemate aku di sini, mula mengagihkan beras berkenaan kepada semua penerima bantuan. So kami telah menyampaikan amanat tuan berkenaan untuk menghulurkan bantuan tersebut kepada penerimanya. Melalui HANDS jugak aku harap HANDS boleh jadi medium perhubungan antara orang ramai atau syarikat korporat untuk bai bantuan kepada yang memerlukan. Aku harap juga ramai yang akan tampil ke depan untuk membantu golongan-golongan ini. Mungkin bukan sahaja dari segi wang ringgit, pendidikan, motivasi dan cara hidup juga boleh di sumbangkan bagi pembangunan insan anak anak ini.

Pada yang memberi sumbangan ini, aku hanya dapat berdoa supaya insan insan ini terus dimurahkan rezeki yang berpanjangan. Amin.

#KitaSamaSamaKongsi

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

4 thoughts on “RAMADAN – REZEKI YANG MEMERLUKAN”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s