HANDS- KURANGKAN BAJET BAZAAR, TAMBAHKAN BAJET SEDEKAH.

Alhamdulillah dah 8 hari kita berbuka. So far bagaimana puasa anda anda semua? hahaha tanya orang pulak diri sendiri pun ahhahaha. Alhamdulilah setakat ni puasa penuh la. Haaaa so far dah berapa banyak duit di belanjakan di Bazaar Ramadan atau PARAM (Pasar Ramadan). Aku so far setakat ni baru sekali ja pergi Bazzar itupun sebab nak mengisi masa ja, yelah balik jam 5 Petang lepas jarak antara rumah dan tempat kerja hanya 10-15 minit sahaja mau tak melepek duk umah so pergi la bersiar-siar cuci mata tak pun aku jogging.

Ok berbalik pada tajuk entri kat atas, semua sudah sedia maklum HANDS (Helping Anyone In Needs) NGO yang aku sertai bersama adik-adik junior di UITM Kedah dulu sedang bertungkus lumus mencari sumbangan dana untuk program kami yang akan berlangsung pada 10 Jun ini. Program #ShoppingRaya ni kami akan bawak anak anak asnaf di Yayasan Chowkit untuk membeli-belah Baju dan kelengkapan raya di sekitar Jalan Chow Kit. Program ni actually dah 2 tahun kami buat dan tahun ni kami buat lagi sebab memang best. Dah nak dekat waktu program ni semakin rancak la kami ni mencari dana-dana yang boleh kami gunakan wang tersebut untuk membeli-belah bersama adik adik tersebut.

IMG_9604

DAPAT SOKONGAN.

Alhamdulillah aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang menyokong program antaranya kenalan rapat di tempat-tempat kerja terdahulu, rakan-rakan artis, rakan-rakan blogger yang menghebahkan poster di IG mereka tak kurang juga yang tampil membuat sumbangan serta tajaan.

IMG_9682

Antaranya: (Update sehingga 3 Jun)

  1. Blogger:
    1. Ben Ashaari 
    2. Kelab Blogger Ben Ashaari 
  2. Rakan Artis:
    1. Amy Mastura
    2. Farawahida
    3. Da’i Wan
    4. Bella Yunus
    5. Naim Hashim – Penyampai Suria Fm
  3. Kenalan
    1. Azlia Idha
    2. Puan Mawarni
    3. Mummy
    4. Razid Ahmad

Terima kasih banyak-banyak kepada kalian atas pertolongan ini. Hanya allah sahaja dapat memberikan ganjaran kepada anda semua Insyallah.

Kami masih mencari lagi sumbangan yang berterusan untuk kami adakan program program seumpama ini dan juga program akedemik yang lain dalam membantu komuniti setempat terutamanya kanak kanak yang nyata memerlukan pendidikan untuk perkembangan sosial demi masa depan.

IMG_9090

Sumbangan boleh terus di salurkan ke Akaun – Persatuan Hands – Helping (564342617404) Akaun Maybank. ‘…KURANGKAN BAJET BAZAAR, TAMBAHKAN BAJET SEDEKAH…”

#KitaSamaSamaKongsi

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

7 thoughts on “HANDS- KURANGKAN BAJET BAZAAR, TAMBAHKAN BAJET SEDEKAH.”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s