PD KE RIBSOUT

Selalu kalau hari jumaat petang tak balik KL, mesti pi jogging ke Gym ke atau pergi tengok wayang. Tapi hari Jumaat haritu sebab ade kawan dari KL yang berkursus kat Seremban ajak la die pi lepak Port Dickson. Mula mula ingat nak makan makanan kat Foodtruck Mariam Fish&Chip tetapi tutup pulak. So juat meraya-rayau sahaja di Pantai Port Dickson tu sambil menyaksikan matahari terbenam. Haaaaa gitew menikmati panorama sangat.

IMG_8775
Sampan Ni memang Terbiar kat Pantai Saujana Port Dickson 

Kebetulan dah hampir sejam bersiar-siar di Port Dickson kawan aku tadi cakap ade kawan KL die on the way ke Seremban, minta di fetch dekat KTM Seremban. So kami pun bergegas pulang menuju ke Seremban Town nasib tak jem malam tu. Tunggu punya tunggu sampai la cik adik sorang ni. Well as orang Seremban mesti depa tanya nak lepak kat mana ni lapar boleh sembang-sembang. Aku pun mencadangkan untuk makan kat tempat baru ni. So masing masing setuju kita orang pon gerak la kesana.

RIBSOUT – MAKAN LAMBAK ATAS KERTAS

 

IMG_9484
Ihsan : Ribsout Ig

Hahahah heading ko meletop tak. Ni pon first time makan kat sini. Lokasi die kalau sesiapa yang tahu kedai makan Oriental City Park die terletak belakang kedai tu je. Waktu operasi start dari Jam 4petang . Memang tak sabar nak order yela sebab jakun kan selalu kita makan versi seefood tapi ni kita makan versi western pulak.

Well kat sini memang sajian die dari daging kambing la specialitya, semua jenis bahagian daging kambing ade dan jugak harga memnag berpatutan. Walaupun review ni tak berbayar tapi memang di suggestkan untuk datang ke sini. Nah tengok la menu-menu yang ada.

IMG_8798
Menu Pilihan 1 
IMG_8799
Menu Pilihan 2 

So malam hari tu aku dan kawan aku decide nak amik combo yang 3 orang makan ni. Ade Daging Kambing, Ayam, Sosej Ayam, Sayuran dan Fries yang boleh ditukarkan juga dengan nasi. Dan untuk air minum air masak laa uolss. Kata diet . Oh menurut abang yang ambil menu kami, seeloknya kalau nak makan sini order la awal buat call untuk reservation sebab ambil masa 20 minit untuk persiapan atau boleh je order menu kudap kudap sebelum menu utama sampai. So kita orang onion ring sahaja.

IMG_8802

IMG_8800
Sedapnya kan kan kan 

Memang 20 minit juga menunggu taraa dah sampai dah makanan yang kami pesan. Haaa apa lagi time untuk mencekik la.. Setelah hampir 20 minit maka selesai lah makanan tersebut dikorbankan di perut perut kami. Semua satisfied dengan makanan ni, gravy die memnag terbaik x cair sangat macam kebanyakan gravy yang lain. Memang berbaloi la untuk mencuba. Haaa kalau korang datang seremban2 Roger Roger je abang insyallah sampai la nanti.

IMG_8804
Tangan Yang Kekenyangan 

Dah melempiaskan nafsu perut di Ribsout kami ke Datarn Centrio di sati kafe ni untuk kopi kopi sehingga lam jam 11 malam. Dan 2 orang tadi balik ke KL dengan selamatnya abang? masih di Seremban sebab kerja esok hahahahaha. #KitaSamaSamaKongsi

IMG_8814
Menu Pilihan Kupu-Kupu Malam 

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

8 thoughts on “PD KE RIBSOUT”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s