DIY – PATCH PADA PAKAIAN LAMA

efeccfbe3226f71a7ca9e3613543aeea
Gambar Ihsan: Google Image 

Wow seakan menjadi satu trend orang orang menampal-nampal imej dan tulisan pada pakaian sekarang ni. Macam nak try jugak tapi kat mana nak beli hehehehe. So dengan kenalan yang ramai di industri (cewah) aku pun mula mula risik-risik kat kawan kawan. So ade yang memberi maklum balas.

First, ade yang suggest beli online sahaja kat laman Instagram ade dua acc instagram yang katanya paling murah antara yang ada. So ini dia:

IMG_8331
Dari Laman Instagram @patchesj

Komen: Nampak harga berpatutan tapi cuma kita tak tahu size macam mana dan kualiti macam ne ke standard size je semua, tapi memang banyak pilihan so nak beli boleh beli. Tapi saya tak beli lagi baru je tengok-tengok hheheheh

Next, Cuba gak risik-risik kat Lazada banyak jugak pilihanya:

Untitled
Boleh tengok kat laman web ni : http://www.lazada.com.my/buyincoins-girls-jeans-bags-satchel-embroidery-iron-on-patches-sewnapplique-food-stars-anchors-smile-face-diy-clothes5-18024282.html?ff=1&boost=2

Dan ada jugak yang suruh pergi ke Kenanga Mall, di Level G, hahahahahah so tanpa berlengah lagi aku pon terus ke sana. Tapi weekend azab sikit la nak parking sebab orang. Kenanga Mall ni memang ramai orang membeli belah sebba pakaian dia memang murah-murah. So bila dah sampai je terus ke Level G, Nampak depan mata kedai tu ya allah memang banyak pilihan. Harga dari RM3 – Rm6 setiap satu beli 10 ke atas ade diskaun 10%

 

IMG_8382
Banyak Pilihan, Lebih Puas Bila Dapat Pegang, Tahu Size sebenar =)

So setelah puas memilih jeng jeng inilah hasil tangkapan yang berjaya menarik minat saya. Heheheheh

IMG_8232

DI sebabkan tak bawak cash sangat hanya itu jelah yang mampu dibeli. heheheh tapi memang akan repeat nanti. HAhahah sampai je rumah terus cari baju lama yang memang tak guna lagi saja la try mana tahu cantik.

  1. Jaket ni dah lama beli lepas tu masa gemuk dulu jarang pakai sebab tak boleh nak butang. Bila badan dah ok dapat la butang longgar pon longgar so saja trykan tampal tampal kat baju ni dan inilah hasil nya.

IMG_8228

2. Baju ke 2 ni beli tahun 2012 kat KITSCHEN rm 19.00 je hehehehe lepas tu selalu gak pakai baju ni menang orang puji cantik bila tampal patch ni makin cantik plak taraaaa

IMG_8230

So uolss rasa yang mana yang okai pada Jaket yang Coklat atau yang Jeans? Mohon cadangan ehehehehhee. So bila dah okai iolss baru la tampalkan pada baju yea. Hehehhehee.

Ini nak juga kongsilkan artikel dari Sinar Harian  tentang patching ni :http://www.sinarharian.com.my/bisnes/patch-beri-lebih-gaya-1.635946

Ok uolss. Thanks.

#KitaSamaSamaKongsi

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

2 thoughts on “DIY – PATCH PADA PAKAIAN LAMA”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s